U verkoopt, Wij helpen

U wil uw pand zelf verkopen maar onder begeleiding van een professionele vastgoedmakelaar? Dat kan! Wij sturen u bij wanneer nodig terwijl u uw pand verkoopt.

Bel ons vandaag nog

Onze werkwijze

STAP 1

Samen bepalen we een realistische prijszetting, marktconforme waardebepaling

Een ImmoClee makelaar zal vrijblijvend bij jou langskomen om jouw woning te schatten, en dit vervolgens met jou bespreken. Onze makelaars kennen de markt en kunnen perfect inschatten wat jouw vastgoed waard is in verkoop, rekening houdend met verschillende factoren zoals m² prijzen, referentiepunten, afwerkingsgraad en mogelijk huurrendement. We streven naar een maximale marktconforme verkoopprijs. Op basis daarvan wordt samen met jou een minimumwaarde en een maximumwaarde bepaald. Bereiken we hierover een akkoord, dan start de samenwerking met ImmoClee.  

STAP 2

Verkoopdossier wordt samengesteld

Bij de verkoop van een woning, appartement, bouwgrond, handelspand, project,…… komt heel wat administratieve rompslomp kijken. Wanneer je dossier niet in orde is, kan dit een verkoop tegenhouden. Dit willen we absoluut vermijden! Bij ImmoClee mag je er op rekenen dat alle documenten opgevraagd worden en correct opgevolgd worden. 

Wij bereiden het verkoopdossier helemaal voor van A-Z.  Van samenstelling van het dossier tot en met het verlijden van de akte. 

STAP 3

Hoe u voorbereiden op de verkoop

"Home sweet home": dat gevoel willen we toch allemaal? Ook de kandidaat-kopers die jouw woning straks komen bekijken!? Tover jouw woning dus om?tot een gezellige, verkoopklare thuis! 

Checklist huis verkopen 

 • Zorg voor een opgeruimd huis 

 • Brengt licht in huis 

 • Verlucht je woning  

 • Zorg ervoor dat de woning netjes en schoon is 

 • Is het winter? Zet de verwarming dan aan voor een gezellig gevoel 

 • Zet een fruitschaal in de keuken met fruit 

 • Zorgt voor een lekkere geur 

 • ………… 

STAP 4

Uw woning in beeld

Je hebt maar 1 kans om een goeie indruk te maken, dus doe het goed en toon jouw woning van zijn mooiste kant. 

Onze huisfotografen staan dagelijks met heel veel enthousiasme klaar om elk pand te doen schitteren op beeld. Naast traditionele fotografie, creëren ze vaak een onvergetelijke virtuele tour of zweven de drones boven je woning voor een sublieme luchtfoto. 

Laat je de foto’s liever nemen door een professional? Dat kan! Wij zetten graag een expertfotograaf voor je in. Dit is een extra dienst die je kan aanduiden bij het samenstellen van je pakket 

STAP 5

Online en offline jouw pand promoten

Bij ImmoClee ben je hiervoor aan het juiste adres. Zo zorgen wij o.a. voor:? 

 • De publicatie van je pand op de belangrijkste en andere gespecialiseerde immo websites in België? 

 • De online aanwezigheid op Facebook (organisch en via advertenties en remarketing, Google ADS) 

 • Een promotiepakket met uithangborden voor publiciteit in jouw straat 

 • De promotie van je pand naar onze uitgebreide kopers databank van geïnteresseerden 

STAP 6

Kijkdagen organiseren

Je staat zelf in voor de rondleidingen, mits begeleiding van ons, en heb je rechtstreeks contact met geïnteresseerde kopers. Daarna volgt ImmoClee de verkoop van jouw vastgoed nauwgezet verder op en ondersteunt zowel jouw als de kandidaat-kopers. Zowel bij de onderhandelingen als bij de afhandeling. Wij zorgen er ook voor dat de nodige documenten aanwezig zijn om eventueel een bod uit te brengen door de kandidaat-kopers. Zoals het spreekwoord zegt “ je moet het ijzer smeden als het heet is “.

STAP 7

voorbereiding om kopers te begeleiden

Kandidaat-kopers zijn op zoek naar hun nieuwe thuis, vaak een belangrijke fase in hun leven. Probeer ze in de eerste plaats op hun gemak te stellen, geef ze het gevoel dat ze al thuiskomen. 

Smaken en kleuren verschillen. Schrik dus niet op als een bezoeker jouw gezellige living helemaal niet mooi vindt (dit kan een koopsignaal zijn) of plots hevig begint te onderhandelen. Misschien kan een onafhankelijke makelaar voor jou de ideale oplossing zijn? Onze makelaars nemen dagelijks voldoende tijd om naast de verkoper, zeker ook de kandidaat-kopers hierin te begeleiden. 

STAP 8

u kent uw woning en verzorgt alle bezichtigingen

U kent uw woning en verzorgt alle bezichtigingen. U kan gebruik maken voor onze telefoniste van ImmoClee zodat zij de telefonische contacten onderhoudt, de agenda beheert en mailt zodat u geen afspraken misloopt. Ook voorzien we op onze website wanneer de mogelijkheden zijn voor de bezichtigingen of een voorstel tot bezichtiging van mail.   

STAP 9

Super! U heeft een bod

Wanneer een kandidaat-koper een goed bod uitbrengt op jouw woning, haal dan de champagnefles maar boven! Valt het bod tegen? Dan is dit het moment om jouw beste onderhandelingstechnieken naar boven te halen of doe gewoon beroep op één van onze makelaars. U staat niet in de kou. Wij staan u bij eventuele onderhandelingen. In jouw bundel zit een document om een bod uit te brengen.  

STAP 10

Verkocht! wij stellen de compromis samen.

Wij zorgen ervoor dat de compromis snel wordt ondertekend door de kandidaat-kopers en starten een communicatie op bij de notarissen. Van zodra je een bod aanvaard hebt, kan er worden overgegaan tot de ondertekening van de compromis. Hiervoor hebben we reeds een solvabiliteitscheck gedaan van de koper.  

Contacteer ons


Even geduld aub...