Rentmeester Goud

Deze formule van Financiële, technische en juridische bijstand verhuring doe je beroep op ImmoClee samen met één van onze vastgoedmakelaars die u zullen begeleiden van a tot z. Aan het verhuren van een woning wordt er veel tijd gespendeerd aan bezichtigingen, onderhandelingen, screening. Onze makelaars nemen deze taken op zich.

Bel ons vandaag nog

Onze werkwijze

STAP 1

Samen bepalen we een realistische prijszetting, marktconforme waardebepaling

Een ImmoClee makelaar zal vrijblijvend bij jou langskomen om jouw woning te schatten, en dit vervolgens met jou bespreken. Onze makelaars kennen de markt en kunnen perfect inschatten wat jouw vastgoed waard is in verhuur, rekening houdend met verschillende factoren zoals m² prijzen, referentiepunten, afwerkingsgraad en mogelijk huurrendement. We streven naar een maximale marktconforme huurprijs. Op basis daarvan wordt samen met jou een minimumwaarde en een maximumwaarde bepaald. Bereiken we hierover een akkoord, dan start de samenwerking met ImmoClee.

STAP 2

Verhuurdossier wordt samengesteld

Bij de verhuur van een woning komt heel wat administratieve rompslomp kijken. Wanneer je dossier niet in orde is, kan dit een verhuur tegenhouden. Dit willen we absoluut vermijden! Bij ImmoClee mag je er op rekenen dat alle documenten opgevraagd worden en correct opgevolgd worden.

Wij bereiden het verhuurdossier helemaal voor van A-Z.  Van samenstelling van het dossier tot en met registeren van het huurcontract.

STAP 3

Hoe je voorbereiden op de verhuur

"Home sweet home": dat gevoel willen we toch allemaal? Ook de kandidaat-huurders die jouw woning straks komen bekijken! Tover jouw woning dus om tot een gezellige, verhuurklare thuis!

Checklist huis verhuren

 • Zorg voor een opgeruimd huis
 • Dat alles functioneert in de woning
 • Brengt licht in huis
 • Verlucht je woning
 • Zorg ervoor dat de woning netjes en schoon is
 • Is het winter? Zet de verwarming dan aan voor een gezellig gevoel
 • ...

STAP 4

Uw vastgoed in beeld

Onze huisfotografen staan dagelijks met heel veel enthousiasme klaar om elk pand te doen schitteren op beeld.

STAP 5

Online en offline jouw pand promoten

 Bij ImmoClee ben je hiervoor aan het juiste adres. Zo zorgen wij o.a. voor een sterk uitgebreide marketing: 

 • De publicatie van jouw pand op de belangrijkste en andere gespecialiseerde immo websites in België.
 • Publicatie op onze eigen website.
 • De online aanwezigheid op Facebook (organisch en via advertenties en remarketing, Google ADS)
 • Een promotiepakket met uithangborden voor publiciteit in jouw straat.

STAP 6

wij regelen alle bezichtigingen

Zelf na de kantooruren doen wij de nodige bezichtigingen  Wij maken op voorhand afspraken met de uittredende huurder(s) voor de bezichtigingen. Alles wordt geregeld om de wederverhuring of een nieuwe verhuring aan te vatten. Onze makelaars bij ImmoClee zijn voorbereidt op hun taken.

Onze makelaars hebben een ruim databank met kandidaat-huurders die ze aanspreken.

STAP 7

Super! Wij hebben een kandidaat-huurder

Wij hebben de screening uitgevoerd van kandidaat-huurder(s) op gebied naar crebiliteit en solvabiliteit. Wij stellen de kandidaat-huurders voor aan jouw. Opgelet! Niet alle kandidaat-huurders zijn even betrouwbaar.

STAP 8

voorbereiding om de verhuurders en huurders te begeleiden

Wanneer je jouw kandidaat-huurder hebt verkozen maken wij het huurcontract op en zorgen voor:

 • Het opstellen van de huurovereenkomst.
 • Het registreren van het huurcontract.
 • Het beheren van jouw documenten.
 • Het financieel volledig is afgerond. 
 • Het jaarlijks indexering.
 • Het afsluiten van een brandverzekering.
 • Het innen van de huurgelden.
 • Voor het plaatsen van een geblokkeerd huurwaarborg.
 • Dat de plaatsbeschrijving van intrede wordt gecoördineerd en is bij wet verplicht.

STAP 9

Voorbereiding van de financiële opvolging.

De financiële opvolging is voor een verhuurder ook een hele klus. ImmoClee neemt niet alleen de klassieke verhuring als taak op hun maar ook de afhandeling van het financieel plaatje. 

STAP 10

jaarlijkse doorrekening van de gemeenschappelijke kosten aan de huurder(s).

De gemeenschappelijke kosten die door jouw huurder dient worden betaald, nemen wij de nodige zorgen op ons. Gelieve ons dan ook jaarlijks een overzicht te bezorgen van alle documenten die de syndicus aan je heeft bezorgd.

STAP 11

Afwikkeling waarborg uittredende huurder.

Bij het einde van de huurperiode wordt er een controle rondgang gemaakt door de expert van ImmoClee bij uittrede van de huurder zodoende om eventuele schade vast te stellen en de vrijgave van de huurwaarborg te regelen.

STAP 12

Schadegevallen voor de verzekeringsmaatschappij en afhandelingen.

De huurder dient een huurdersaansprakelijkheid ( brand- en waterschade) af te sluiten bij de verzekering. Deze brandverzekering wordt jaarlijks door ons opgevolgd.  Wij zorgen ervoor dat indien er schade is, op een professionele manier wordt afgehandeld met zo weinig mogelijk last voor de verhuurder.

STAP 13

Onderhoud

Jaarlijks volgen we ook op dat de nodige onderhouden worden uitgevoerd door de huurder zoals bijvoorbeeld verwarmingsketel. Zo hoeft u als verhuurder geen tijd in te steken en is dit de taak voor onze vastgoedmakelaars. 

STAP 14

Betaalzekerheid

Naast de taken die we reeds oplijsten zorgen wij hierboven nog eens voor een tussenkomst bij niet-betaling van de huurgelden door de huurder. Jij hoeft als verhuurder je dus geen zorgen te maken als de huurder niet betaald of serieuze nalatigheden om het vastgoed goed te beheren als een goede huisvader. Wij nemen deze administratieve rompslomp er nog even bij.

STAP 15

Bij wanbetaling starten wij een gerechtelijke procedure.

ImmoClee maant de huurder telkens aan en wanneer er geen reactie is van de huurder start ImmoClee een gerechtelijk procedure in samenspraak met de verhuurder. ImmoClee start deze gerechtelijke procedure in naam en rekening van jou als verhuurder voor de minnelijke ontbinding van de huurovereenkomst en/of de opstart en opvolging van een gerechtelijke procedure tot invordering van de huurachterstal en/of uithuiszetting, steeds met het oog op het bereiken van een snelle en correcte afhandeling.

Contacteer ons


Even geduld aub...